2020-09-29 145 瀏覽
幾個月前已約了朋友黎呢到食烤魚,點知疫情反反復復,延期了幾次...依家先終於黎到!呢間烏蠅館係另一位朋友介紹的,話啲烤魚好正😍 呢到有三款魚可以揀~有多寶魚、三刀魚同龍躉,我哋就揀左價錢居中的三刀魚☺️ 就連烤法都有好幾款選擇,有招牌香辣、麻辣、豆豉、蒜香等。雖然自己係麻辣控,但由於朋友唔食得辣,今次就揀左蒜香味~ (諗住下次先拉男朋友黎試下個招牌香辣烤魚😛)首先個賣相已經超讚,一上台就聞到濃郁的蒜香味。烤魚旁仲有雲耳、蘿蔔、雞髀菇。條魚亦比想像中仲大條,既新鮮、啲肉又好厚實👍🏻食完條魚就可打邊爐啦~ 我地叫左個四川寬粉,放落個湯底勁惹味,好正!最後仲叫左兩杯烏蠅館的自家特飲~好凉爽真係好耐無出街嘆番餐好,今日真係盡興而歸😆

最後仲叫左兩杯烏蠅館的自家特飲~好凉爽
真係好耐無出街嘆番餐好,今日真係盡興而歸😆