小魚兒餐廳喺銅鑼灣,專門食烤魚雞煲火鍋。佢嘅位置好方便就喺銅鑼灣B出口,適合收工同一大班朋友一齊食。一入到去餐廳就俾佢嘅裝修吸引住,紅色走馬燈好型格。位置闊落乾淨開敞,真係好舒服。首先,我哋叫咗海鱸魚($308)。因為大家都唔食辣,所以我哋叫咗黃金蒜香豆花味,呢個口味好啱唔食辣嘅朋友。入面有夠多嘅蒜蓉同蒜頭,湯底好濃郁,配料都好多,有木耳、豆花、寬粉、青瓜等等。而主角海鱸魚佢嘅肉質結實,食到啖啖肉好滿足,魚骨都唔多,啱晒我哋咁懶惰。另外,我哋叫咗白牛柏葉($88)。份量好多,而且係必點,因為佢好掛汁,食落去味道好濃郁因為已經吸晒魚嘅鮮味。仲叫咗紅薯粉($28),佢吸咗烤魚嘅湯,味道更上一層樓。最後,叫咗田園蔬菜拼盤($88),有金針菇、娃娃菜同油麥菜,全部都好新鮮。大家記得要喺社交平台book位,因為會有更加多折扣優惠,抵食好多!!