2023-10-09 1312 瀏覽
每次去明記潮館,都必先經過哩間GOGO為食坊,經過時發現佢地好強勁! 咩菜式都有提供,又有燒味中菜西餐日式菜据扒,連甜品同我大愛嘅沙冰都有! 女友小熊提意去幫襯,睇睇佢咩環境.打開本 Menu,眼花撩亂! 心水不少! 哩個時候有位相信係老板娘嘅女士出現,提意我地据扒,於是睇吓有咩心水!等等! 樹起隻耳仔聽聽先! 由我地步入餐廳,再環顧四周,一叮點鐵板餐獨有嘅咋咋聲都無! 伏味濃! 唔通係... 扒類滯銷要老板娘推銷?點咗份鐵板黑椒牛小排芝士拌飯,小食拼盤同吞拿魚醬軟殼蟹意粉.當然係點我大愛沙冰,點知沙冰無得加錢,賣正價! 特飲都可以加錢! 即時想起身離場! 優點:1, 座位闊落,而且環境裝修唔錯,有包廂添.2, 食品多完化!3, 小食拼盤有薯條,炸芝士條,炸魷魚鬚同香腸,薯條,炸魷魚鬚同炸芝士條都外脆內軟,滿意.缺點一大籮!1, 冷氣不足.2, 待應推部洗碗碟車,撞正我張凳都無一句 sorry!3, 餐湯只有紅湯無選擇都算,份量係我一世人飲紅湯份量最少一次!4, 意粉偏硬煮得唔夠耐! 5, 果份鐵板小牛排拌飯,鐵板完全無哩聲氣! 咁我叫碟上好過啦! 好彩無叫据扒! 塊鐵板無咋咋聲已經判

優點:

1, 座位闊落,而且環境裝修唔錯,有包廂添.

2, 食品多完化!

缺點一大籮!

1, 冷氣不足.

2, 待應推部洗碗碟車,撞正我張凳都無一句 sorry!

4, 意粉偏硬煮得唔夠耐!

5, 果份鐵板小牛排拌飯,鐵板完全無哩聲氣! 咁我叫碟上好過啦! 好彩無叫据扒! 塊鐵板無咋咋聲已經判得死罪啦!

6, 沙冰要正價,又一死罪!

我點軟殼蟹意粉,個待應就話軟腳蟹意粉! 幾驚真係哩碟軟腳蟹意粉!

無下次啦! 無服務食物質素唔得,下次上明記潮館好過!