2012-12-25
公司聖誕前team lunch, 約20人前來午餐, 價位約300元, 未包加一.價錢,同食物及服務質素成不合理比例antipasta buffet, 食物種類無類品質及選擇, 均只是一般水準, 作為酒店商務午餐, 品質應讓更佳, .20個人的main course, 最少等了45分鐘才送上, 還要是三催四請, 每次都話 "嚟緊"main course 要了蟹肉意大利飯. 不見蟹肉, 只有淡淡的蟹湯味, 最重要是, 在等齊其他同事的食品也送上, 短短2-3分鐘risotto 已經凍了. 大大影響了食趣.甜品 , 不過不失, 最令人不滿的,是跟waiter 要求要咖啡, 佢話"轉頭幫你地一次過落",一去便等了10分鐘才回來, 之後又只take了隔離枱同事的order, 要再叫先過來take 埋另外10個同事的order 前前後後, 由我第一次叫話要咖啡, 到真係有咖啡時, 係45分鐘.題外話. 我落單時話要double expresso, 上枱時waiter 比咗一杯regular size o既咖啡我, 話係double expresso, 真係不可思議收300蚊一位午餐. 真係請都唔
價錢,同食物及服務質素成不合理比例
收300蚊一位午餐. 真係請都唔會再去
餐廳如果無心機經營. 真係唔好勉強, 無謂有更多人受騙ar