2018-04-19
時不時都在北角活動,又到肚餓時間,兩點左右,都唔知食咩好!路經見佢新開張,就試一試吧。先品評下食用環境,因為新裝關係,其實店面和內面都係幾乾淨,有小桌也有卡位,但香港地寸金尺土,如果撞正人多都幾逼下,但呢間車仔麪店呢,樓底都算高,所以感覺係舒服,呢部分0既評分係唔錯。而點餐流係自己先買票、等叫、自己捧麵,但我對呢個安排都有意見,因為間店唔大,客人自己捧0係小巷都穿插,都危險下。價錢方面,車仔麵黎講,價錢中上,每樣8元以上,但份量都算OK,呢間都有特別食物,例如咖哩魷魚,係店內招牌菜,但我就無咩興趣,可是佢\麵0既份量係唔差。結果呢,我就點了豬紅+蘿蔔+魚蛋+油麵+不辣。豬紅入味唔腥,但口感就無咩驚喜,豬紅外層「衣」無爆破效果。蘿蔔甜但少左鮮味都無咩起渣,份量都有好幾粒,咖喱魚蛋黎講,食得出係咸辣同咖哩和油味,但唔夠彈牙。但係呢,人地又唔係淋身,一句到尾,就係隨街都買到的質素。油麪其實不錯,唔會話好「張」住個口,係爽身。湯底呢,我就有少少失望,因為好多油,甜味比重幾高下,所以唔係太合我個人口味。其實,無咩特別、普普通通、OK 啦 就係呢間店特色,佢價錢唔平又唔貴,趕時間快食、想慳D 食個
結果呢,我就點了豬紅+蘿蔔+魚蛋+油麵+不辣。
其實,無咩特別、普普通通、OK 啦 就係呢間店特色,佢價錢唔平又唔貴,趕時間快食、想慳D 食個LUNCH ,可以黎呢度。