2006-12-24 4 瀏覽
在連城廣場, 想吃個平平地的下午茶, 連城廣場一眾食肆(除了元綠)下午茶都係咁上下價錢, 會揀選此店係因為食肆間間都無乜特色。28元下午茶餐, 有一杯豆漿, 一款點心及一款粉麵, 我選了鍋貼及雪菜肉絲麵, 男伴選了小籠包兩隻及酸辣麵上菜次序很搞笑的, 係整好邊樣上邊樣, 雜亂無章地, 可能是即叫即整的原故。先來酸辣麵, 不好此道的我覺得十分難食, 男伴覺得ok喎。鍋貼脆脆的, 餡料也不死實, 我覺得幾好食。雪菜肉絲麵的雪菜肉絲孤寒得要死, 感覺係要"慳住食"至食得完碗麵的, 湯也油油的, 男伴也說太鹹, 不過總比酸辣麵好。食完曬才來的兩隻小籠包味道中規中矩, 係要等果下唔好。最深印象的是男侍應黑黑的手指甲。

最深印象的是男侍應黑黑的手指甲。