餐廳: FUMI
資訊:

2022-10-17 372 瀏覽
香蔥碎吞拿魚腩 配 最中餅碎吞拿魚腩份量好多,而最中餅好脆口仲有微微焦香味,每啖外脆內軟,好有層次🤤特上8點刺身拼盤(鮮吞拿魚腩、海膽、6款seasonal)拼盤擺盤超級精美,我哋呢日嘅seasonal都好吸引🤩 有幾款特別印象深刻:北寄貝相當新鮮爽口、白子好綿滑配上特製醬汁好清爽、中拖大拖都無可挑剔,入口油脂感爆發🥰、帶子勁大粒又好香甜、仲有海膽質素都唔馬虎,好濃味帶點甘甜。十分推介呢個刺身拼盤!牛油果軟殼蟹卷呢份sushi roll勁大份,軟殼蟹勁大隻,中間位真係食到啖啖蟹肉🦀雜錦松葉蟹棒天婦羅拼盤(松葉蟹棒4件、沙𩺬魚1件、海鰻1件、野菜4件) 天婦羅炸漿啱啱好,薄身又夠脆又唔油膩。松葉蟹棒比想像中細條,不過係食得出鮮味。沙𩺬魚同野菜就正常發揮。黑牛特製柚子酒 (和歌山縣)好濃嘅柚子香,超級易入口,好啱女士們竹林白桃妃 (岡山縣)淡淡白桃味,酒味較重
香蔥碎吞拿魚腩 配 最中餅

特上8點刺身拼盤
(鮮吞拿魚腩、海膽、6款seasonal)

牛油果軟殼蟹卷

雜錦松葉蟹棒天婦羅拼盤
(松葉蟹棒4件、沙𩺬魚1件、海鰻1件、野菜4件)

黑牛特製柚子酒 (和歌山縣)
好濃嘅柚子香,超級易入口,好啱女士們

竹林白桃妃 (岡山縣)
淡淡白桃味,酒味較重