2020-05-02 403 瀏覽
初初見到佢哋開張真係好開心,因為大家都知道馬鞍山出咗名係美食沙漠,諗住可以多個選擇。講返頭幾次嘅光顧,感受係唔錯嘅,叉燒就算冇叫肥叉都唔會話好瘦好柴,滿心歡喜以後多個選擇,直至到後期次次光顧都唔愉快(因為冇咩選擇所以仍然光顧多幾次)食埋今晚我決定以後唔會再回頭啦!🙄不愉快事件一 (服務求其)叫咗個外賣雜扒飯配黑椒汁,一打開檢查俾咗咖喱汁,我同佢哋講我係叫黑椒汁嘅,阿姐就話不如直接比多一碗黑椒汁你,但係嗰啲咖喱汁已經係淋晒係啲飯同扒度⋯我接受唔到咖喱汁同黑椒汁一齊食囉😅 咁求其都得嘅咩?不愉快事件二 (食物質素下降)今晚係我最後一次光顧佢哋,叫咗外賣炒餸, 如下:燒鵝👎🏻首先佢叫大壹燒鵝, 咁你對佢燒鵝一定會有期望,味道還可以,但係份量比較少主要都係骨頭。 大壹炒飯👎🏻用得自己個名做個餸名,通常都係對個菜好有信心,但係真係離晒譜,首先個飯係無味嘅,基本炒均勻都冇,仲見到白色嘅飯咕嚕肉👎🏻一早睇食評見到好多人都有點呢個菜,睇相好似好正咁,唔知係咪我今晚唔好彩,啲肉超細粒,主要係食佢外皮啲粉🙄非常失望炒菜心👎🏻食得出菜心係預先灼熟,再落鑊炒,非常油膩,似食緊好油膩嘅烚菜心總括,由初開張食物質

不愉快事件一 (服務求其)

不愉快事件二 (食物質素下降)
今晚係我最後一次光顧佢哋,叫咗外賣炒餸, 如下:

燒鵝👎🏻

大壹炒飯👎🏻

咕嚕肉👎🏻

炒菜心👎🏻

總括,由初開張食物質素唔錯到每況越下,就算生活係沙漠都唔會再去啦🥶

燒鵝
大壹炒飯