2021-03-09
呢間越南餐廳好好食 當年食完個紅酒牛柳粒 好食到癲咗🤩自己一個食曬一碟 但唔知點解個次食完之後就無再去食過 隔咗好多好多年嘅今日終於去食返 但紅酒牛柳粒好似變咗法式牛柳粒.. 餐廳環境都唔錯 店員服務態度良好 可encore🥳👉🏻河內生牛肉湯河粉🐷諗咗好耐食河粉好定撈檬好 最後決定河粉嘅 但我自己本身對生牛肉河粉無乜感覺 但係!!今日改觀咗💃🏻 一上碟就有青檸同辣椒 按自己口味加 但唔知點解會比油炸鬼🤣到時點解呢?又唔係好match.. 不過我都鍾意食 湯底有魚露香味 河粉最怕一夾就斷開哂 好彩無呢個問題 生牛肉有牛味嘅呢個 但牛柳粒就無啦..👉🏻法式牛柳粒法式牛柳粒好似唔再係當年個款啦😢完全無紅酒味 份量仲好似細咗添 但個飯好重茄汁味🍅偏酸 炒得乾身 個飯加咗唔少分 牛柳唔老 但缺少咗啲牛味👈🏻香芒軟殼蟹米紙卷我覺得呢碟好似放得耐咗 有d油味 醬汁少咗d🤏🏻芒果都唔夠..另外follow ig or fb會有優惠價$8 酸辣無骨鳯爪 以8蚊嚟講好抵又好食 夠哂爽脆 無得頂🥰
👉🏻河內生牛肉湯河粉
👉🏻法式牛柳粒