2011-04-30 350 瀏覽
今日中午 2:00 食完豐富午餐,實在好飽! 四圍行吓!行吓行吓 3:00 行到中環擺花街,見到有間位於地庫嘅 Cake-A-Licious,望落去係賣 cup-cake 架!賣相別緻可人! 走落去睇吓先?cup-cake 大致上 $20 / $25 : Twixter, Oreo, Goin Banana, Rainbow Vanilla, Strawberry.... & Pop cake $10 除咗 cup-cake 之外,仲可以訂造多款特色蛋糕!大約幾百 $ 一個幾磅裝蛋糕。店內以 I-pad display 多款特色蛋糕 look! 做得好靚,Even 有些款式前所未見! 我見到現成蛋糕有數字蛋糕、車形蛋糕、巴士形蛋糕、....亦可以放上小朋友相片......我仲偷影現成蛋糕。例如:紅玫瑰蛋糕-就算請我都唔敢食呀!紅成咁! ...........蛋糕盒係紫色為主,就連戔燈都係紫色。襯到絕!所有店員為菲律賓人,一定要講英文!對住菲籍女店員,自然會講到英文。我問佢邊款比較受歡迎?係 Oreo cup-cake;咁邊款最好食呢?係 Rainbow Vanilla!好奇一問 Twi
今日中午 2:00 食完豐富午餐,實在好飽!
走落去睇吓先?
Cake-A-Licious

多款 cup-cake 賣相別緻可人!
做得好靚,Even 有些款式前所未見!
紅玫瑰蛋糕-就算請我都唔敢食呀!紅成咁!
紫色燈清雅脫俗
我問佢邊款比較受歡迎?係 Oreo cup-cake;咁邊款最好食呢?係 Rainbow Vanilla!好奇一問 Twixter 有咩成份?包括朱古力及小麥,聽起嚟有點健康喎!

最後,我買咗:Twixter $25
最頂有一粒拖肥朱古力,雲呢拿忌廉,不過食落有點粉狀,麻麻地,感覺幾餾!
混入朱古力及小麥,第一啖有點咸,食落幾鬆軟!甜味適中!算不錯!
Twixter
走嘅時候,向番威靈頓街行,原來隔離正是之前食巨型 Pizza 嘅 Paisano's!

2011-04-30
多款 cup-cake 賣相別緻可人!
Twixter
紫色燈清雅脫俗
紅玫瑰蛋糕-就算請我都唔敢食呀!紅成咁!
Cake-A-Licious