2023-08-31 150 瀏覽
第一次係同老公無意中發現初頭老闆經常會同大家分享一D兒時回憶,係你叫左野食後,會上一款小甜點比你估係咩嚟,仲有答案,最初係山楂餅,榛子朱古力,白兔糖,真心覺得好有心,跟住帶左唔同朋友嚟食,以下幾款係我成日叫。同埋坐低無耐會有一樽薄荷橙水,兩個紙杯大家自己斟紫薯芒果白玉泡泡有比埋飲管你到最後可以啜埋冰水主要頭頂豆腐泡泡綿滑細膩紫薯好濃郁,D冰你會食到薄荷橙味,就係店員比你果樽水既味,有別於其他鋪頭冰就係普通既水焦糖燉蛋(配紅豆,雪糕夾餅)雪糕每日都有唔同口味焦糖燉蛋蛋係比較滑,食落仲會見到有雲尼拿籽,所以好香夾餅係我至愛,個餅好脆,紅豆同吉士唔會太甜,食晒成個都唔覺得膩芒果熱情果奶凍配雪糕(平時係得一球)點解相有兩球呢?因為老闆擺錯雪糕,送番球啱既,其實就係同我果球調轉左,我地完全可以自己調番轉,但老闆直接送多球另外奶凍外形超似玉子豆腐栗子批配迷你豆腐泡筒超可愛~呢篇係二合為一~太好食成日唔記得寫今次一次過
第一次係同老公無意中發現

紫薯芒果白玉泡泡
有比埋飲管你到最後可以啜埋冰水
主要頭頂豆腐泡泡綿滑細膩

焦糖燉蛋(配紅豆,雪糕夾餅)
雪糕每日都有唔同口味
焦糖燉蛋蛋係比較滑,食落仲會見到有雲尼拿籽,所以好香

另外奶凍外形超似玉子豆腐

栗子批配迷你豆腐泡筒