2018-07-23 142 瀏覽
有日同個同事約左個客喺大角咀,特登預早左到打算食d野先。行到埃華街無意中見到間試業中既西餐廳。見環境幾舒適,咪入去hea下囉。反正大把時間。點左兩個餐,叫創作料理set既,一個拼盆,再任選一款主菜,我就唔係太肚餓,點左個三文魚他他,$98睇落細細份,的的骰骰咁,岩哂我。朋友就叫左個和牛粒飯$158 , 嘩,心諗,食少少野姐,唔洗咁大壇野下話。然後仲話要叫多個一口芝士,咁我芝士控黎架嘛,實話好架。一黎拼盆到先,望落幾大份下,而且擺得好精緻,當然係相機食先啦。食落原來唔只睇得,仲好足料添。個蟹肉玉子上面係真係蟹肉,唔係蟹柳黎架個自家制香草包,外脆內軟,上面除左係龍蝦沙律,仲有明太子混埋入去。勁。加埋舊紫薯餅,泡沫芝士杯,同沙律杯,已經有少許飽。然後到個一口芝士,好采得5粒,如果唔係主菜唔知點算。跟住到我個三文魚他他,不得了,好可愛呀又係吸睛之選,味道複雜,唔知點形容,但係好好食既,其實賣相靚對我黎講味道已經攞左50分架喇朋友個和牛粒飯,我就無食,不過見佢不停要求服務員加汁,仲想話問有無得加埋飯咁,就知好食到停唔到等我下次試下先,今日唔係狀態,本身好飽係咁易食一食三百零蚊,又開心,又滿足,我

食落原來唔只睇得,仲好足料添。
個蟹肉玉子上面係真係蟹肉,唔係蟹柳黎架

加埋舊紫薯餅,泡沫芝士杯,同沙律杯,已經有少許飽。

然後到個一口芝士,好采得5粒,如果唔係主菜唔知點算。

跟住到我個三文魚他他,不得了,好可愛呀

等我下次試下先,今日唔係狀態,本身好飽

係咁易食一食三百零蚊,又開心,又滿足,我個人覺得值既,有機會經開呢頭一定會再 encore.

一口芝士

溫泉蛋牛油果煙三文魚他他