辛苦咗成個禮拜🥹,weekend約埋好朋友一齊去食餐好嘅扮下靚去chill chill 💃食私房法國菜 🤩🤩開胃前菜 🌽🥕🍠賣相已經好吸引彩色疏菜紫薯泥脆脆tart皮👍👍彩虹🌈蕃茄梅子sauce 每一種顏色嘅蕃茄都有不同嘅味道有啲甜度較高有d偏酸又有d超濃郁蕃茄味😍加上梅子汁更加帶出不同蕃茄既特點配埋Chardonnay白酒味道超夾🥂酸辣湯配🦐虎蝦檸檬🍋爆珠燒大蝦勁多蝦膏,蝦身煮到半生熟鮮甜彈牙酸辣湯勁刺激Risotto 變左脆片配🦐紅蝦tart tare,平時risotto 多數放在main course,好鬼飽肚平時我多數唔會揀😆。今次放喺appetiser再加埋開胃tartare改變晒我平時都對risotto飽肚嘅概念,效果🤭超乎預期煎半熟中Toro 🐟配碟裝飾豆葉竟然有一陣辛辣味配搭三文魚子同吞拿魚一齊有意想不到既味道🤤燒厚切日本鱔😍燒到燶邊又不苦既脆皮配上濃厚醬汁入口超香口鱔肉勁彈牙又肥味一d泥味都無,唔好魚既媽媽都食哂成塊烤珍珠雞 🐓雞皮香脆,肉汁勁多 最欣賞佢配既黑桑子sauce充滿濃郁果香🌈黑糖焦糖脆脆果仁薑汁豆腐花🍨整個清清淡淡既甜品完美結尾又差足電返去再繼續湊仔返工
辛苦咗成個禮拜🥹,weekend約埋好朋友一齊去食餐好嘅

扮下靚去chill chill 💃食私房法國菜 🤩🤩

彩虹🌈蕃茄梅子sauce
每一種顏色嘅蕃茄都有不同嘅味道
配埋Chardonnay白酒味道超夾🥂

酸辣湯配🦐虎蝦檸檬🍋爆珠
燒大蝦勁多蝦膏,蝦身煮到半生熟鮮甜彈牙
酸辣湯勁刺激

燒厚切日本鱔😍