2023-07-09 21 瀏覽
隨變真係食咗十幾年,可以話佢係我咁多年嚟,最鐘意嘅雞煲。銅鑼灣光鮮好多,仲要有無敵海景!餐廳款式都有好多,有雞煲、干鍋、串燒、刺身等可以選擇!⭐️ 麻辣雞煲 $208半隻❤️一打開個蓋已經香味撲鼻,呢間嘅雞煲同其他舖頭唔同,通常都係爆炒完,再加湯,佢係本身入邊已經有湯喺度!我哋叫咗微辣,同出邊嘅普通小辣差唔多,雞肉嫩滑,通常出邊嗰啲都好鞋,呢個連雞胸都ok!煲入面亦有洋蔥、芹菜等配料,好惹味。🥰⭐️頂級手切牛頸脊 $288大約有10片,肉質軟腍,油脂balance啱啱好。⭐️即炸響鈴 $58響鈴新鮮炸起,炸得金黃,非常鬆脆。⭐️必食手工魚皮餃 $38外皮口感煙韌,裡面的豬肉味很香很新鮮。煙韌的外皮與餡料形成強烈對比🤤,吸收了湯汁後更是滋味🎉。⭐️餃子併盤 $68各款餃子非常高質素,包括有魚皮餃、雲吞、黑松露餃、韭菜餃。我自己最鍾意係魚皮餃,皮個煙韌,豬肉鮮香。本身唔知原來入邊有魚皮餃,所以仲戇居咗另外單獨叫咗一碟魚皮餃,所以total有六粒><⭐️隨變粉 $33個樣有啲似紅薯粉,但食落比較腍身,吸左湯嘅味,正!⭐️燒牛舌心 $48燒牛舌心一串三件,簡單用鹽調味已經出色!口感爽心,唔會乾

⭐️ 麻辣雞煲 $208半隻

⭐️頂級手切牛頸脊 $288
大約有10片,肉質軟腍,油脂balance啱啱好。

⭐️即炸響鈴 $58
響鈴新鮮炸起,炸得金黃,非常鬆脆。

⭐️必食手工魚皮餃 $38
外皮口感煙韌,裡面的豬肉味很香很新鮮。
煙韌的外皮與餡料形成強烈對比🤤,吸收了湯汁後更是滋味🎉。

⭐️餃子併盤 $68

⭐️隨變粉 $33
個樣有啲似紅薯粉,但食落比較腍身,吸左湯嘅味,正!

⭐️燒牛舌心 $48
燒牛舌心一串三件,簡單用鹽調味已經出色!口感爽心,唔會乾爭爭!