2022-09-24 447 瀏覽
Encore餐廳!大排檔小炒!之前已經介紹過一次,因為太掛住佢地既薑蔥焗桶蠔煲,今次同媽咪再黎食🥰🥰水準依舊,果然冇令我失望!服務態度都好好,超推介!♥️..▫️ 【薑蔥焗桶蠔煲】⭐️⭐️強烈推介⭐️⭐️之前黎已經食過一次,水準依舊!香氣十足,鑊氣強勁!同媽咪都好鍾意呢一款菜色,而且桶蠔夠晒大隻,其實食一兩隻已經好飽肚!大隻厚肉,處理又乾淨,食落去滿足感爆燈!非常惹味~而且一點腥臭味都無,d蔥段吸晒香氣同精華,yummy!大力推介!😍..▫️ 【椒鹽九肚魚】⭐️⭐️強烈推介⭐️椒鹽九肚魚表皮酥脆,魚肉還嫩如豆腐,簡直係內脆內軟,而且炸得好乾身,整體不錯!🥳整體味道幾好,如果再椒鹽多一點就更加完美了!送啤酒係一流選擇♥️😍充滿香港風味可以一試..▫️ 【醒胃黑醋骨】😍醒胃黑醋骨酸酸甜甜,配飯都幾惹味,黑醋汁包著排骨,醬汁晶瑩亮亮的!肉質唔柴口,帶點半肥瘦,整體都唔錯🫶🏻

▫️ 【薑蔥焗桶蠔煲】

▫️ 【椒鹽九肚魚】