2019-01-10 186 瀏覽
琴晚係尖沙咀仲煩緊食咩好,行到去厚福街,睇左幾間,見到「農米莊」出面主打個碗椰子雞湯米線幅相好似唔錯喎,把心一橫就決定入去試一試! 我地就叫左佢地既鎮店之寶椰子雞湯米線 & 懷舊藥膳雞湯米線(無加配餸),另加一碟爆芝士黑松露墨魚餅。上菜速度都算快,落完單十分鐘到就黎到,而且個待應態度幾好先講個椰子雞湯米線,最主要個湯真係好ok, 好清甜,唔會令人覺得好重味精,食完覺得好口渴個隻。我地差唔多飲哂成碗😋至於米線,雞,冬菇個d 就正常發揮啦,無咩特別。份量方面,我覺得對男仔都只會係6-7成飽,可能要加小食。懷舊藥膳雞湯米線,都好值得一試,感覺同椰子雞唔同,無咁甜,但你會品嘗到個種中式既藥材味,唔會太濃,味道係岩岩好。兩個湯底都值得一試,如果再去食既話,我會揀藥膳。芝士黑松露墨魚餅 就一般啦,黑松露係幾香既,但味道唔會太突出,無其他小食想叫,可以試下既。整體黎講都幾滿意,無期望既情況下反而有驚喜,未食過既朋友可以去試下👍🏻

我地就叫左佢地既鎮店之寶

上菜速度都算快,落完單十分鐘到就黎到,而且個待應態度幾好

椰子樹雞湯米線

份量方面,我覺得對男仔都只會係6-7成飽,可能要加小食。

藥膳雞湯米線

兩個湯底都值得一試,如果再去食既話,我會揀藥膳。

芝士黑松露墨魚餅

椰子樹雞湯米線