2023-10-05
。O小姐。發哥都幫襯嘅粥粉麵飯。日常。由於要過海做嘢,晨早流流買完嘢,趁有少少時間,同行就帶我去食好西😳 - 添財記同行話呢一間餐廳發哥都會去幫襯,跟住我就問:🙋🏻♀️:會唔會見唔見到發哥先? 🙄:人哋食完返屋企啦,七點幾就你食㗎喇🙋🏻♀️:😮💨去到門口,見到有好多人排隊,仲有好多遊客,我哋等咗五至10分鐘到啦,咁就可以入嚟啦!入到嚟,即刻望吓參考吓先,其實佢周圍都已經填晒佢可以賣嘅嘢,呢一間主要食係粥粉麵飯,咁當然你可以食雲吞麵嗰啲啦,咁只不過晨早流流,我就叫咗個出名嘅皮蛋瘦肉粥再加炸兩,再加一杯醒神還魂嘅凍鴛鴦🫣以粥品嚟講,我可以話佢係正常,皮蛋都係足料嘅,瘦肉就係肉絲,個粥都綿嘅,不過又唔係話叮一聲囉😅至於個炸兩,正常發揮,不過佢有三條,都算多,個油炸鬼唔係太脆,但可以接受。環境係正常茶餐廳囉,大家會好親密咁樣坐一齊,但係都算乾淨🙆🏻♀️如果你問我,要特登過嚟嘅話呢,我就未必啦,因為講到都有好多同類型嘅粥品舖頭,但係你話嚟食,體驗一下九龍城嘅風味嘅話呢,咁都可以嘅,同埋佢價錢都算係平,而家二字頭價錢已經好少見了🥲好多平民嘅恩物黎🥹最後,食完,走埋,可惜遇不到發哥😮💨
發哥都幫襯嘅粥粉麵飯。日常。
🙄:人哋食完返屋企啦,七點幾就你食㗎喇
🙋🏻♀️:😮💨
最後,食完,走埋,可惜遇不到發哥😮💨