2008-04-30
收工同工友行經新城市,人頭湧湧,想搵個晚飯食,行左幾間想食的都大排長龍懶人又無耐性的地盤人士最憎要企0係度等位,次次有呢0的情況一係放棄一係唔食,咁岩竟然俾我地見到間唔洗等位既,即時一個轉身飛身入內找個位坐﹗鐵板200﹗個名有0的似戰狼300好似好勁﹗坐在門口的屎弗位,風涼水冷,途人們都會看入來指指點點,shit﹗先點左個雜菌天婦羅,有金菇、秀珍菇及冬菇等﹗味道不錯,炸得外脆內軟,感覺不油膩很乾身,呢碟野值得推介﹗再點燒三文魚,呢碟野就難頂喇,0的魚好似排油咁成件油淋淋,放入口個嘴仔真係連潤唇膏都可以慳番﹗燒物正常都比較乾身夠焦味,不過呢碟野就欠奉﹗三件我地各試一件之後個口油過油王比利,連工友這愛魚之友也決定將最後一件棄之台面以示不快......可想而知有幾......油最後點多個壽司12式拼盤,$138,刺身薄如紙,飯一夾就爛,味道只屬一般﹗大食精二人組本來一點也沒有飽肚的感覺也決定鳴金收兵,算了吧﹗
鐵板200﹗個名有0的似戰狼300好似好勁﹗
可想而知有幾......油