2023-05-04 705 瀏覽
今日同朋友去東涌outlet shopping,見到原來呢到都有茶木,之前係屯門食過一次勁高質,今次見到即刻入去再encore東涌呢間餐廳半開放式,可以望到出門坐,感覺上無咁壓迫,坐得好舒服二人餐勁抵食係必叫,夏日炎炎新出左個菠蘿沙冰,一於試下呢到啲野食除左味道仲好著重外貌裝飾,不出意外呢杯菠蘿沙冰都拎左薄荷葉襯托,飲落好鮮甜,成個口都勁fresh鹽酥排骨肉燥飯,排骨好軟身炸粉唔會落得好重,而且雖然叫排骨但骨既份量唔會好多,一啲都無呃秤!烏魚子元貝手作麵,呢到既面質先至係佢最出色既地邊,咬落去勁彈牙,其他地方完全食唔食咁爽口,唔係講笑,次次黎都必定J佢個麵鹽酥雞,切到細細粒唔會好大舊方便入口,香口又夠咸二人餐仲有其他小食可以叫,勁抵!食完主食,黎到茶木唔可以唔試埋佢啲甜品,本身想食多次歐軟,點知一早已經售罄可能真係太受歡迎。無計今次試下第二啲,叫左朱古力磚塊,估唔到都勁大份勁靚上面係曲奇雪糕,下面係勁脆卜卜既蜜糖多士,底下仲有勁多朱古力醬,睇見都覺得極邪惡,但係又超好食

二人餐勁抵食係必叫,夏日炎炎新出左個菠蘿沙冰,一於試下

鹽酥雞,切到細細粒唔會好大舊方便入口,香口又夠咸

二人餐仲有其他小食可以叫,勁抵!