🤩呢間文青cafe 小店超推介,門店不算起眼,很容易錯過,但大門口擺放了唔少植物盆栽🪴,半開放式設計,給人舒服感覺。可惜餐廳係不設訂位,只接受walkin,所以週不時都見到有人龍排隊,難得今晚等左一陣就有位🤭果然味道好高質,小店來講超有驚喜,最重要價錢真心唔貴啦!👍🏻🐱松露忌廉大啡菇貓耳朵 $95呢款唔係成日有,比較特別既菜式,貓耳朵煙煙韌韌,質感柔軟且彈牙,與松露忌廉醬完美融合,帶來濃厚的香味和滋味。味道層次都好豐富,既有松露的獨特風味,又有菇類的鮮美,絕對值得一試🤩🍝泰式冬陰公蝦扁意粉 $98結合了冬陰公醬和蝦仁,搭配扁意粉,味道鮮香帶有少許酸辣🌶️。特點係醬汁濃郁,帶有辣味和酸甜口感。鍾意有少少辣味刺激感既人,岩曬😍🥗無花果合桃石榴黑醋沙律 $80作為前菜或健康輕食選擇無得頂,份量都好多!無花果既甜味和軟綿質地,與合桃仁和石榴的堅果口感相融合,帶來豐富的口感層次。黑醋的酸味和微妙的甜味為沙律增加了一種獨特的酸爽感。🫶🏻呢款輕食大愛,不僅色彩鮮豔,而且口感清爽,解膩一流!🍮伯爵茶焦糖燉蛋 $55😻呢款係餐廳主打甜品,無論賣相同味道都好得!面頭有唔少焦糖脆餅碎碎,燉蛋質地柔軟順滑,與焦

🐱松露忌廉大啡菇貓耳朵 $95

🍝泰式冬陰公蝦扁意粉 $98

🥗無花果合桃石榴黑醋沙律 $80

🍮伯爵茶焦糖燉蛋 $55
😻呢款係餐廳主打甜品,無論賣相同味道都好得!面頭有唔少焦糖脆餅碎碎,燉蛋質地柔軟順滑,與焦糖的甜味相互融合。食到中間,更有伯爵茶的芳香,口感層次豐富,味道平衡!🥚燉蛋蛋香味十足,非常滑溜!🤤