我一直都超鍾意食米線,特別係有好多酸菜炸醬那種。喺米線關注組見過有人讚呢間雲南米線店,今晚就同老公嚟試吓先!.佢個裝潢俾我感覺似重新裝修過,帶點新潮的裝修,牆身、座椅都幾型,唔似一般米線舖嘅經典裝修。.我哋叫咗2碗米線,各有2款餸,大家share嚟食😋.我唔係太食得辣,所以叫咗小小辣。餸菜有蘿蔔及豬爽肉。落單後好快就上菜👍🏻 雖然我叫咗小小辣,但對我嚟講都幾辣😆 好彩我都食到,係好惹味的!碗底有好多酸菜、芽菜及肉碎,超正!而米線的麵質係彈牙得嚟,唔會過淋或過硬,真係煮到啱啱好!而蘿蔔有2大舊,好難得又清甜又無渣!好好食😋而豬爽肉份量好多!亦煮得好好味,口感真係好爽口,我老公大讚有驚喜。.而我老公嗰碗係小辣,有腩肉及豬大腸呢2款餸。腩肉係辣中帶甜,似用甜嘅醬汁醃過,我反而好驚喜,因為我覺得又甜又辣好好食😍而豬大腸亦大讚,因為佢煮到爽口,唔會好韌要𡁻好耐。.好開心又搵到間好食嘅米線!以後都可以再嚟encore試埋其他餸🤤

我哋叫咗2碗米線,各有2款餸,大家share嚟食😋

我唔係太食得辣,所以叫咗小小辣。餸菜有蘿蔔及豬爽肉。
而米線的麵質係彈牙得嚟,唔會過淋或過硬,真係煮到啱啱好!

而蘿蔔有2大舊,好難得又清甜又無渣!好好食😋

而我老公嗰碗係小辣,有腩肉及豬大腸呢2款餸。

而豬大腸亦大讚,因為佢煮到爽口,唔會好韌要𡁻好耐。
2024-09-02