👨🏻‍🍳House FiftyEight (觀塘)📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓 「無諗過觀塘隱世酒吧,有咁高級的港女teaset🙈🫶🏻」 Openrice幾時多左個功能叫「睇相搵食」😝好方便!!search地區、下午茶、西式,未揀到?仲可以睇相搵食!!😆見到原價$488加一/2人british tea set,宜家$368加一/2人😻見到評分吾差,就上左去食😝今日big big lucky day🥹‼️‼️首先每人$200就食到tea set,仲有好高質!!第二系獲得一杯特製既matcha latte🥹🫶🏻Staff勁nice,又講得笑🤣原本問我地飲咩咖啡、茶?我只系隨口問左句有無matcha latte🙈佢當下話無🙈轉個頭特製左杯比我🥹🥹會吾會太好。。🥹🫶🏻 👍🏻🍽️三層🥂British tea set 第一層既英式鬆餅已經好驚艷,平時食tea set,鬆餅只會配cream cheese,因為D jam都好酸,一系太甜🙈但系呢2小樽既果醬都恰到好處🥹👍🏻而且好惹味!!由其raspberry👍🏻👍🏻已經影低左個樽🤣未搵邊到有得買🙈🤣🤣 第二層咸食🤤👍🏻🍽️熟蛋沙律三文治 (有黑松露!!)
👨🏻‍🍳House FiftyEight (觀塘)
📍觀塘駿業街58號電訊數碼大樓4樓

「無諗過觀塘隱世酒吧,有咁高級的港女teaset🙈🫶🏻」

Openrice幾時多左個功能叫「睇相搵食」😝
好方便!!
search地區、下午茶、西式,
未揀到?
仲可以睇相搵食!!😆
見到原價$488加一/2人british tea set,
宜家$368加一/2人😻
見到評分吾差,就上左去食😝
今日big big lucky day🥹‼️‼️
首先每人$200就食到tea set,仲有好高質!!
第二系獲得一杯特製既matcha latte🥹🫶🏻
Staff勁nice,又講得笑🤣
原本問我地飲咩咖啡、茶?
我只系隨口問左句有無matcha latte🙈
佢當下話無🙈轉個頭特製左杯比我🥹🥹
會吾會太好。。🥹🫶🏻

👍🏻🍽️三層🥂British tea set
British  tea  set

第一層既英式鬆餅已經好驚艷,
但系呢2小樽既果醬都恰到好處🥹👍🏻
而且好惹味!!由其raspberry👍🏻👍🏻
已經影低左個樽🤣未搵邊到有得買🙈🤣🤣
熟蛋沙律三文治

第二層咸食🤤
👍🏻🍽️熟蛋沙律三文治 (有黑松露!!)
三文治包面鬆軟,上有黑松露點綴,到碟已聞其香🫣
開頭無睇餐牌 (慣左食食下睇🙈),
吾知入面系碎蛋沙律,成個配搭勁夾,即刻望下餐牌系咩黎🙈🤣大推!!

👍🏻🍽️風乾火腿配哈密瓜
好的骰😝3粒小小哈密瓜,一啖過成個食,掂😝👍🏻比例岩岩好

👍🏻🍽️煙三文魚配黑魚籽
煙三文魚煙韌、加上粒粒黑魚籽,口感豐富🤤

🍽️牛油酥皮餡餅
內餡好似系咖喱,可能掛住同朋友傾計,無乜印象🙈🤣

第三層😝
👍🏻🍽️日式抹茶麻薯泡芙
大推!!抹茶外皮系脆皮黎!!🥹🫶🏻
以為食緊抹茶朱古力脆皮雪糕個皮🥲吾會太甜、層層有驚喜!!
先食到cream,再食到麻薯,最後仲有紅豆!!🥹太有心思,一件小小甜品,有多層功夫👍🏻

🍽️士多啤梨蛋糕
士多啤梨甜的不酸😝👍🏻
隔有朱古力條同朱古力內層,好味🤤👍🏻

👍🏻🍽️芒果椰汁布甸
芒果好新鮮🤤都系甜而不酸,同埋好多甜品一齊,好易食到好膩,呢個布甸岩岩好解膩😋

🍽️是日甜品
今日系芒果芝士蛋糕,蛋糕面上既cream同朱古力塊(好脆😋chocochoco)都好出色!!
成個口感甜而不膩🤤👍🏻

House fiftyeight環境寬敞,
有桌球、飛鏢、吧枱、仲有beerpong!!😻
夜晚一定好熱鬧!!
日間另一邊搖身一變成西餐廳,
舒適高雅,很chill🤤
另外見到露台正在裝修,
裝修完可能又變成另一打卡好去處😝
拭目以待喔😝😈
再讚多次staff好nicenice😝🙌🏻

#housefiftyeight #觀塘酒吧 #觀塘美食 #觀塘hightea #觀塘afternoontea #觀塘teaset #香港美食 #香港美食指南 #香港美食分享 #香港美食推介 #香港美食地圖 #hkfoodie #likesforlike #like #likexlike #instalike #liketime #hkfood #hkfoodblogger

2023-10-02
British  tea  set