2024-06-24
真係唔係想做西客阻住人收工,但星期日晚上7點幾8點入座,諗住都係正常食飯時間,真係無諗過會有咁既事發生🙄入到去叫野食雖然都算快上菜,但想叫店員俾水俾碗就西口西面,然後食到8點20分就開始問我地last order,個刻先通知我地佢地9點就關門,我地當下都好驚訝會咁早關門。雖然主食都未食完,但因為想食甜品諗住仲有半個鐘都夠時間食就落左單,然後無耐都根據店員要求埋左單。(到呢度我都仲完全可以理解)但由8點30分開始店員就不斷用過黎收碗碟或係旁邊掃地開始向我地施壓,之後員工仲開始輪流睥同藐我地😡然後陸續有員工走出餐廳去廁所等收工。平心而論,其實如果店員真係想9點就行出個餐廳收工,last order既時間無咩可能係8點20分,你不如直接同我講截左單好過。係一間有收加一服務費既cafe食野食到咁趕,同朋友想講多幾句都唔得,仲要俾店員西口西面、藐嘴藐舌,啲野好食都無用,因為真係唔會再黎下一次,亦強烈唔建議大家黎食😤