2023-02-27
品茶係bellofood週末其中一個好鍾意嘅活動,今次就去咗位於大館嘅樂茶軒,一間集茶藝同素食於一身嘅茶館🍵呢度嘅茶menu非常豐富,綠茶、白茶、青茶等等應有盡有,我地嗌咗極品有機牡丹王($78)同黃小茶冷泡茶($48)🍵 白茶極品有機牡丹王清香帶鮮甜,黃小茶回甘醇和,具層次感!下午時段有多款素食點心提供🥢.奶皇包 $35.紅棗糕 $32.乾炒素牛腸粉 $58.煎讓加咸街豆腐 $38.芥末蜜糖魷魚圈 $58.迷你荷葉糯米包 $42.上湯浸白玉菇娃娃菜 $48.素食點心食完唔會有油膩感/好濟嘅感覺,bellofood尤其鍾意豆腐,香口同時唔會對腸胃造成太大負擔!而濃郁紅棗香氣嘅紅棗糕亦係是日highlight之一😚佢地有個LockCha Beer tasting package,$98就可以試晒佢地四款樂茶啤,真心好吸引!不過友人唔飲酒所以今次無嗌到,但我相信好快我就會叫埋班酒鬼fd黎啤啤佢🍻🍵🤪
下午時段有多款素食點心提供🥢
.奶皇包 $35