「無雞不歡」嘅我好鐘意食海南雞,之前喺接近朗屏站食咗一間幾好食又幾健康嘅海南雞飯🤤店舖賣嘅雞都有質素保證,佢哋自設農場🐓每日新鮮到港!價錢都好親民,可以納入Encore 之選中👍🏻我哋兩個人每人點了一個主食,個人喜歡海南雞配飯,另一半就喜歡配海南米粉,兩款各有特色!🐓無骨海南雞飯🍚 $58可配白飯/黃薑飯😋食後感:-賣相唔錯🤤平時啲海南雞飯通常我食晒啲雞都仲有少半飯剩,今次係剛剛好食完雞就食晒啲飯,雞嘅份量都幾多😋CP值高👍🏻-呢隻海南雞肉質好嫩滑,而且啖啖肉,好好味😋👍🏻👍🏻點埋自家製嘅酸汁仲正🤤酸汁係由蒜蓉同檸檬汁整,清清哋嘅酸,唔會太濃味,可以突出雞嘅味道-黃薑飯一啲都唔油,啖啖哋唔濃味,幾好味🐓🪿皇牌雙拼 $66雙拼無骨海南雞+ 無骨盛水加積鴨 配海南米粉+鮮雞湯底😋食後感:-雞食後感如上,鴨味道偏向淡味,更為著重健康,味道都唔錯-海南米粉有啲似米線,口感比米線軟,配埋鮮雞湯底幾好味🤤👍🏻🍯生薑柑桔蜜(熱) $15 跟餐$5😋飲後感:-柑桔蜜飲得多,平時好少會有加生薑,「抗寒防感冒、理氣健胃,化痰止咳及舒缓喉喉痛」睇落好似幾健康👍🏻飲落味道都唔錯,最正係飲到最後啲薑味由喉嚨沖

🐓無骨海南雞飯🍚 $58
可配白飯/黃薑飯
😋食後感:
-黃薑飯一啲都唔油,啖啖哋唔濃味,幾好味

🐓🪿皇牌雙拼 $66
雙拼無骨海南雞+ 無骨盛水加積鴨
配海南米粉+鮮雞湯底
😋食後感:
-雞食後感如上,鴨味道偏向淡味,更為著重健康,味道都唔錯

🍯生薑柑桔蜜(熱) $15 跟餐$5
😋飲後感:
-柑桔蜜飲得多,平時好少會有加生薑,「抗寒防感冒、理氣健胃,化痰止咳及舒缓喉喉痛」睇落好似幾健康👍🏻飲落味道都唔錯,最正係飲到最後啲薑味由喉嚨沖上嚟,正👍🏻

🥤生薑柑桔梳打(凍)$17 跟餐$5
😋飲後感:
-飲咗一啖試味,甜甜哋幾清新,薑味冇生薑柑桔蜜(熱) 咁濃,好飲😋
2023-05-07
  • 無骨海南雞飯
  • 皇牌雙拼配海南米粉+鮮雞湯底
  • 生薑柑桔蜜(熱)
  • 生薑柑桔梳打(凍)