作為中國人,粥粉麵飯簡直少不了🍜 呢個月要喺廣華番學,自自然然要喺通菜街、豉油街等搵食,咁啱行過見到呢間「無麵不歡」,諗都冇諗就入左去!佢地menu的確幾多麵款選擇,仲要每種都幾特別,有湯麵、拌麵等,亦有一系列小食。我地一人叫左一個麵、一款小食同飲品,再加多個生菜share。上先既係「原創胡椒豬肚雞麵」($68)。見到佢用鐵鍋上覺得好架勢,食到尾都係熱辣辣、出哂煙咁。成鍋都好多豬肚,煮得算腍身。雞件都唔少,不過有啲多骨,但咁既價錢算係物超所值!再上就係我叫既桂林米線,只係$38大大碗好抵食,仲要面頭啲料擺得好有心機,啱哂我影相😂 湯底唔係好辣但好香濃,米線夠彈牙,同啲配菜好夾,好味道! 小食方面,我地叫左蛋餃、手撕雞同菜。蛋餃喺第二度未食過,有啲油但味道係正既!手撕雞整得好入味,滿足到我地呢兩個辣控!😍 菜則好大份量,仲落左幾粒杞子吊味,好有住家feel👍🏻飲品除左一般汽水外,有啲較特別既選擇。我幾中意我揀左既岩鹽芝士奶茶,甜甜地幾好飲。

桂林米線

小食方面,我地叫左蛋餃、手撕雞同菜。
煎蛋餃
麻辣手撕雞