2009-11-19 41 瀏覽
今晚行到好累好累,只係恨不得搵間野坐低休息下同食個晚飯,就係附近入左呢間豪園茶餐廳啦。入到去一坐低阿姐話煲仔飯快D叫先,跟住諗下都好喎,因為好耐未食過煲仔飯。所以就叫左個土魷肉餅煲仔飯,再加一個粟米木瓜肉片生滾湯配米線。最好笑係唔知D阿哥阿姐落單係咪唔寫檯號,佢地拎住個飯問邊個叫左,跟住我舉手佢就拎過黎...... 如果有兩個人叫左咁點算?煲仔飯一般,唔係咁好食,豉油唔夠味,而且個肉餅都係偏淡無咩味。唯一感覺到食緊煲仔飯就係個陣飯焦既味道,其剩同普通食個飯無咩分別。粟米木瓜肉片生滾湯,呢個都幾清下,幾好! D木瓜好甜又唔會太淋,好好食。不過佢D粟米就好鬼酸.... 湯底都有魚湯既味道,但唔算濃,都係似味精湯多D,所以都係普通啦。結論就係唔難食唔好食,但一定唔會主動話黎食。

結論就係唔難食唔好食,但一定唔會主動話黎食。
例湯OK
粟米木瓜肉片湯