餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

2024-08-09 305 瀏覽
今次嚟到佐敦食煲仔飯😆✌🏻👇🏻👇🏻👇🏻黑松露雞煲 🧀🧀🧀🧀滿滿的黑松露雞煲汁令到每一塊雞肉都十分入味又不會太咸👍🏻 上菜開蓋的時候果黑松露味迎面而來 給的黑松露很足令每一口都感受到黑松露的味道🤤 而且職員會係你面前將黑松露與雞肉拌勻均勻👍🏻廣式臘味煲仔飯 🧀🧀🧀🧀煲仔飯裡面有鹹鴨肉、廣式臘腸和廣式臘肉😮我個人十分喜歡他們煲仔飯中的臘肉不會很硬咬下去鬆軟有嚼勁又唔會太鹹!煲仔飯的重點一定是飯焦 他們的飯焦吃下去脆脆的非常香口!瑤柱蝦米上湯雜菜煲 🧀🧀🧀🧀湯底清清淡淡但味道鮮美 上面加上滿滿瑤柱同蝦米 再灑上炸蒜片 更加大大提升咗高湯鮮味!最後我們連湯底都喝完了😆💬店舖環境有兩層位置寬敞 枱與枱之間都會有屏風相隔👍🏻 而且職員有禮貌會主動問要不要香菜和蔥 而且食套餐免收茶位費 加分!
今次嚟到佐敦食煲仔飯😆✌🏻
👇🏻👇🏻👇🏻