2018-08-03
話說幾年前,同朋友搬左出來住,中意周圍覓食既我,梗係第一時間搵系附近有咩美食先,於是就結識左前家樂,每次諗食咩既時候,總系第一時間就諗起佢。今日又來😏食好西,嗌左花雕醉雞煲。個煲一來已經酒氣十足,老闆仲要親自教路正宗食法,個煲要滾左先好落雞,老闆又好窩心甘幫我地放一半雞肉,話d雞煮太老會冇甘正,貼心❤️,一打開個盖,個香味令我地呢班餓鬼急不及待就開始搶食。其實我系第一次食花雕醉雞煲,完全估五到花雕系甘帶得出雞既鮮甜。五分中都五使,半隻雞就被3個人消化曬,大家都好似從來都未食過好野既狀態甘😂我想開始放其他配料既時候,有條友又二話不說甘倒曬d雞落去👍hahahaha 我梗系五會執輸,繼續搶食。依家諗諗下,呢幾年食雞煲好似都冇去過其他地方🤣d員工都已經完全認得我,仲要周不時,會巧遇自己其他朋友都食緊😂期待下次😋😋😋😋