第一次去到位於佐敦嘅官涌市政大廈熟食中心,見新肥泉咁有名氣就決定同朋友試試!果然超有驚喜,好多菜式選擇,夠地道又夠鑊氣🔥Open kitchen睇到我嘩嘩聲,班師傅真係好犀利好型👨🏻‍🍳另外超驚訝嘅係,首見大排檔會做放題!最平每位$288,120分鐘任點小炒同煲仔,飲品啤酒任點,啱晒食量大酒量勁嘅人!我就同朋友兩人食量唔算大,所以決定散叫小菜。辣子雞(半隻) $168————————————爆香又勁入味嘅辣子雞🌶️餐廳選擇用雞件而唔係用雞粒,真係足料半隻雞,炒到外焦內嫩真係好正,麻麻辣辣食到流口水🤤豆豉鯪魚炒油麥菜 $108————————————非常新鮮嘅油麥菜,色澤翠綠口感爽脆🥬份量好多!炒豆豉鯪魚夠晒鹹香,看似簡單嘅炒菜都可以炒到都有鑊氣又惹味,其實都好考功夫㗎!椒鹽雞軟骨 $98————————————超香口,大大粒超有咬口,令人食唔停,做佐酒小食真係一流!位於熟食中心但好坐,食物質素好,又非常抵食,下次要約三五知己嚟聚聚!

辣子雞(半隻) $168
辣子雞(半隻)

豆豉鯪魚炒油麥菜 $108
豆豉鯪魚炒油麥菜

椒鹽雞軟骨 $98
椒鹽雞軟骨

超香口,大大粒超有咬口,令人食唔停,做佐酒小食真係一流!

2024-12-30
  • 辣子雞