2006-07-27
20/7/2006當晚因慶祝酒友生日黎呢樹食,7:30入到去原來都幾細同光線都比較暗,心諗飲酒食野O者都冇咩所謂啦,坐低後望望餐牌係冇主意下又因自己英文水皮就等主人翁發板,一行6人食左....凍海鮮盤(2人用)--嘩~都好鬼大盤(見圖),分別有龍蝦,生蠔,翡翠螺,青口,龍蝦仔,蟹同蝦,食落都新鮮特別係翡翠螺簡直係鮮甜但比較上青口就差D沙拉--O.K.Uncle Yan's 咖哩炒蟹--感覺普通D同比較辣D同咸D大蝦天使麵--麵質幾好食唔會淋晒,個汁做得幾好,唔錯!另試左其他生蠔--食落好新鮮勝過酒店自助餐,食時O既海水味同油膩感都好滿足,自己比較上較喜歡Irish Rock同Kumomato甜品食左綠茶同芒果蛋糕--比較上綠茶蛋糕香D同好食!埋單$2400,雖然價錢比較貴但店仔細細食物可以話有水準加上招呼都唔錯另店主都好鬼死熱情間中都行出黎同客人打招呼,可以話一間用心O既小店!唯一麻煩係洗手間原來係隔離O既商廈入面同係男女共用感覺會較不便!
沙拉--O.K.
大蝦天使麵--麵質幾好食唔會淋晒,個汁做得幾好,唔錯!
甜品食左綠茶同芒果蛋糕--比較上綠茶蛋糕香D同好食!