2023-12-24
Omakase 食得多,好少聽到話主打熱食的,朋友話有間新開主打串燒同火鍋既 Omakase ,呢幾日天氣甘凍,就決定去試下。簡單柔和淺木色的日系裝潢,感覺明亮舒適,食 Omakase ,當然首選坐Bar枱,我哋決定先試串燒,師傅好細心,先上一件炸芝士(流心㗎)俾我地暖下胃,再問清楚我地既喜好,就準備上菜朋友偏好雞肉,所以選擇左雞既唔同部位及內臟,各自order一串,坐吧枱嘅好處,就係睇到師傅從頭到尾烹調食物,熱辣辣送到你面前,由於串燒係需要時間去烹調,為免有得睇冇得食,所以師傅喺我哋等待嘅途中,準備咗一啲一口小食俾我地過下口癮。*前菜一口炸芝士雞肝醬多士酥炸白蝦酥炸牛油果配鱘魚子*串燒雞頸肉雞肝雞心雞尾免治雞肉棒牛脷心 由於我地希望食d蔬菜平衡返之前肉味,所以同時 order 左昆布清湯配搭一份佐賀熟成和牛,鮮活北海道毛蟹腳,蟶子及新鮮蔬菜拼盤,食完串燒之後,師傅先上一份高湯煮鮮北寄貝俾我哋清一清味雷後,接著席前準備好火鍋烹調。師傅用我們火鍋的湯底煮一碗蟹膏粥,作為主食,因為湯底已經有食物的精華,再加上蟹膏,鮮甜到不得了。見餐廳有提供佐賀熟成和牛及鮮活海產作為火鍋食材,開放式廚房內亦
*前菜
雞心
雞尾
免治雞肉棒
牛脷心
見餐廳有提供佐賀熟成和牛及鮮活海產作為火鍋食材,開放式廚房內亦放置和牛熟成櫃,紅白分明既和牛絕對會成為再次光顧嘅理由。
P.S. 我地著左冷衫同毛毛褸,食完落到街,一d油煙味都冇,抽風設備一流👍🏼👍🏼👍🏼抵讚