2024-04-08
呢間餐廳長期麵full house,而且staff都非常熱情,所以成間餐廳跑氣氛都好好,好熱鬧🥳💪🏻 Red Prawn Fideua 西班牙紅蝦短麵 ($348)呢個招牌嘅紅蝦短麵非常出色🤤 首先,staff會幫手將蝦切開,將紅蝦嘅蝦膏擠晒出黎,再將短麵撈均。食第一啖嘅時候,蝦味超級濃郁😋 但staff再叫我地加啲檸檬汁,再撈均。食第二啖時,完全係另一種感覺,蝦味仍然保留到,但多咗一種清新嘅咸香味,將味蕾好似放大咗咁,整體味道多咗好多層次🤤 而短麵完全索晒醬汁,食落似米粉嘅口感。💪🏻 Hanger 封門柳 ($168)封門柳嘅牛味好香濃😚,而且肉質好軟滑,好淋,再配埋橄欖油同芥末調味,好食!💪🏻 Tortilla with Salt Cod 傳統煎蛋餅配鱈魚 ($92)蛋餅焗得好flurry,而內裏有薯仔同埋鱈魚,食落口感幾豐富😆,面頭亦淋上蒜味蛋黃醬。💪🏻 Basque Cheese Cake巴斯克芝士蛋糕 ($88)呢個芝士蛋糕同平時唔同,係熱食,即叫即整,大概要30分鐘,所以食落熱辣辣!熱食嘅basque cheese cake口感係更加creamy同濕,多咗一種油香感,亦都好
💪🏻 Hanger 封門柳 ($168)
呢個芝士蛋糕同平時唔同,係熱食,即叫即整,大概要30分鐘,所以食落熱辣辣!熱食嘅basque cheese cake口感係更加creamy同濕,多咗一種油香感,亦都好香嘅焦香芝士味😚
💪🏻 Drinks: Eclipse , Iced chocolate ($58, $38)
Eclipse係橙香味突出嘅Mocktail,幾香甜。
紅蝦短麵
封門柳