2024-09-27 225 瀏覽
燒烤堂進駐荃灣🥳 近乎座無虛席,相當有人氣!價錢合理,味道相當唔錯,係我會encore既餐廳🤤 ✨浜燒日本北寄貝✨紅蒜油蒜蓉粉絲元貝海鮮比預期中更出色🤤 生熟程度剛好,口感彈牙又唔會韌。尤其係浜燒,調味輕盈,更加突出貝類嘅鮮味;後者就係享受重口味嘅調味🤤 粉絲索晒汁好好食!✨鹽燒赤雞頸肉食雞肉最忌乾柴鞋口,而雞頸肉完全冇呢啲問題。有咬口,彈性十足,有啖淡鹽香。✨汁燒赤雞心提燈以外,我唯一食嘅雞內臟。雞心口感Q彈,配搭醬汁甜甜又多汁,風味濃郁。✨鹽燒雞胸軟骨呢個相對地就會比較乾身,不算驚喜。-✨蜜糖燒雞翼做到焦脆嘅口感,蜜糖雞翼一定唔會唔好食🤤-✨中切鹽燒牛舌有嚼勁,無厚切咁膩,肉味同油香兼備,好食!-✨新鮮手切牛胸爽推薦!牛胸爽口感爽脆,滿滿嘅牛油香味,惹味之選🤤✨鹽燒A4宮崎和牛✨韓式燒惹味牛肋肉前者油香較重,後者食落去帶點微甜,醬汁更惹味🤤✨明太子淮山燒✨明太子燒飯團推薦明太子系列🤤 鹹鹹甜甜,風味濃郁,同燒飯團尤其搭配!

✨浜燒日本北寄貝
✨紅蒜油蒜蓉粉絲元貝

✨鹽燒赤雞頸肉

✨汁燒赤雞心

✨鹽燒雞胸軟骨
呢個相對地就會比較乾身,不算驚喜。
✨蜜糖燒雞翼
做到焦脆嘅口感,蜜糖雞翼一定唔會唔好食🤤
✨中切鹽燒牛舌
有嚼勁,無厚切咁膩,肉味同油香兼備,好食!
✨新鮮手切牛胸爽
推薦!牛胸爽口感爽脆,滿滿嘅牛油香味,惹味之選🤤

✨鹽燒A4宮崎和牛
✨韓式燒惹味牛肋肉
前者油香較重,後者食落去帶點微甜,醬汁更惹味🤤

✨明太子淮山燒
✨明太子燒飯團
推薦明太子系列🤤 鹹鹹甜甜,風味濃郁,同燒飯團尤其搭配!