2024-09-24
壽司刺身omakase就食得多,估吾到燒肉都可以omakase😋餐廳係佐賀人氣燒肉店過江龍,主打九州產的A5黑毛和牛,全部日本直送。仲有稀少部位選擇,真係牛魔王福音😍餐廳座位舒服,幾乎無油煙味,食得舒適👍🏻Omakase set $498/人套餐有固定項目,另外會有廚師精選兩款葱鹽味若雞同黑毛和牛😋🌟沙律幾有誠意,面頭放滿木魚碎,仲有銀魚仔同魚乾漬物👍🏻🌟泡菜三點盛泡菜,白蘿蔔同青瓜,腌得爽脆🌟鹽味上牛舌牛舌好嫩,燒完又香又爽🌟海老超大隻!長過手掌✋🏻而且超級多膏😲肉質真係爽口彈牙😋🌟野菜雞脾菇,南瓜同香菇🌟大判燒!黑毛和牛西冷必食!鎮店之寶!大大片,雪花分佈好均勻,真係睇到都覺得juicy 🤤每邊燒幾秒鐘就食得拉。要點埋個溫泉蛋醬,超級嫩滑!🌟黑毛和牛裏腹小排呢款肉油脂感重d,真係做到入口即溶👍🏻🌟黑毛和牛上嫩肩里肉呢款肉味濃,油脂感無咁重,都係好好食!🌟葱鹽若雞雞肉都幾新鮮嫩滑,加左葱鹽調味,好香。🌟冷麵食左熱辣辣燒肉,黎個冷麵降溫,超爽😆冷麵好彈牙,湯汁酸酸辣辣,有好多蔬菜配料👍🏻🌟杏仁奶凍|雪米糍原本無咩期望的甜品都幾有驚喜,淡淡清甜的杏仁奶凍,好滑👍🏻雪米糍口感好好,冰凍軟棉
餐廳座位舒服,幾乎無油煙味,食得舒適👍🏻
Omakase set $498/人
套餐有固定項目,另外會有廚師精選兩款葱鹽味若雞同黑毛和牛😋
🌟沙律
幾有誠意,面頭放滿木魚碎,仲有銀魚仔同魚乾漬物👍🏻
🌟泡菜三點盛
泡菜,白蘿蔔同青瓜,腌得爽脆
🌟鹽味上牛舌
牛舌好嫩,燒完又香又爽
🌟海老
超大隻!長過手掌✋🏻而且超級多膏😲肉質真係爽口彈牙😋
🌟野菜
雞脾菇,南瓜同香菇
🌟大判燒!黑毛和牛西冷
🌟黑毛和牛裏腹小排
呢款肉油脂感重d,真係做到入口即溶👍🏻
🌟黑毛和牛上嫩肩里肉
呢款肉味濃,油脂感無咁重,都係好好食!
🌟葱鹽若雞
雞肉都幾新鮮嫩滑,加左葱鹽調味,好香。
🌟冷麵
🌟杏仁奶凍|雪米糍
原本無咩期望的甜品都幾有驚喜,淡淡清甜的杏仁奶凍,好滑👍🏻雪米糍口感好好,冰凍軟棉。
🌟第一次食燒肉omakase, 超級滿足,令人超級回味的黑毛和牛🤤