2022-06-09
話說叔叔尋日同我講佢唔開心,因為佢前日食咗啲好難食既燒腩仔同叉燒,所以佢好嬲😂因為叔叔系味皇,所以對食物有一定既要求🫠咁啱今日我落黃埔整野,好啦,咁就順便氹下佢開心啦,因為可以去黃埔陳記買啲靚靚燒腩仔番嚟俾佢食😆呢間我成日都去,佢哋啲職員話系舖頭自設烤爐燒既,所以啲皮特別脆😌佢啲燒鵝真鵝冇得頂,次次過去黃埔都一定要去食個燒鵝飯,佢啲鵝皮真系脆皮,正😋今次買咗一斤燒腩仔外賣番屋企食,雖然都放左一陣先食,所以都已經唔熱,但佢個皮真系仲系脆既,冇得頂👍🏻相信如果拎番屋企即刻食,應該仲暖暖哋,仲正😅不過要等齊人先開得餐,冇計啦,下次再落舖頭食先😆😆總結系一斤燒腩仔全家人食哂,一舊都冇得淨🤣出街食幾舊貨仔都要成舊水,佢呢度成斤起碼有四五十舊都系$158,都算好抵食🙂