2023-10-15 519 瀏覽
最近啟德新商場AIRSIDE開幕,基於工作關係,一星期內已經去咗3次喇。商場嘅舖頭都開得八八九九,整體感覺似K11 MUSEA,但定位就完全唔同,主要Sell舊啟德機場回憶同一啲藝文嘢咁。食肆方面就有超過40間,當中仲有Food Court,不過空間就細啲。講返今次嘅嘢食啦!喺做嘢途中有小Break,於是就去咗幫襯呢間開業4年半嘅烘焙網店Pop Up Store,見到有Bagel同排得靚靚嘅冬甩,賣相好吸引。冬甩有好多味道揀,例如士多啤梨、抹茶、吉士、熱情果、海鹽焦糖、咖啡,價錢就係迷你Size($28)同正常Size($48),本人認為定價絕對唔平。今次試咗我從未見過嘅芝麻冬甩,灰黑色嘅冬甩沾上白色砂糖,對比嘅畫面已經好啱打卡。食落都好有驚喜,唔係即製都依然保持到脆皮口感,而且咬一小啖已經有芝麻醬同我Say hi~超級足料亦係加分位!有機會嘅話下次都會再試其他味😋。