2022-05-05 15 瀏覽
朋友介紹CWB有新開居酒屋係用炭火燒串串的, 同朋友一人叫一個Mori Set. 重點係想知佢點樣用雞變到8串串燒出來.芝麻雞柳-用來送酒一流, 芝麻燒過後更香濃, 第一次食呢個配搭的串燒, 有驚喜!梅子雞胸-好有食緊滿滿的蛋白質的感覺, 雞胸仲好juicy完全唔會鞋口一夜干雞翼-燒得恰到好處, 一點燶位都冇, 名符其實的外脆內嫰雞尾-原來雞尾不是雞pat pat, 係隔黎一舊有脂肪的肉, 雞油香得黎唔會好肥膩的感覺雞冠-人生第一次食, 原來公雞冠vs母雞冠係不同的, 做串燒係用公的因為大塊d, 夾脆有口感, 好岩送酒食!雞下膇肉-厚, 啖啖肉, 完全唔乾, 師傅燒功一流!雞肝-第一次食雞肝的串燒, 查左層醬汁, 完全冇怪味雞胸軟骨- Again第一次食! 平時食的係一粒粒而今次係雞胸骨位一條條, 好脆口好有新鮮感.伊比利亞 豬肋條-除左雞外佢地的豬都好正. 豬肉本身來貨好靚好香, 加埋師傅的心機炭火慢燒, 一定會再encore!店員對每串串燒/雞的部位/酒的品種都好熟悉, 滿意!

芝麻雞柳
芝麻雞柳

梅子雞胸
梅子雞胸

一夜干雞翼
-燒得恰到好處, 一點燶位都冇, 名符其實的外脆內嫰
一夜干雞翼

雞尾
雞尾

雞冠
雞冠

雞下膇肉
-厚, 啖啖肉, 完全唔乾, 師傅燒功一流!
雞下膇肉

雞肝
-第一次食雞肝的串燒, 查左層醬汁, 完全冇怪味
雞肝

雞胸軟骨
雞胸軟骨

伊比利亞 豬肋條
伊比利亞豬肋條

店員對每串串燒/雞的部位/酒的品種都好熟悉, 滿意!