2021-06-24
2016 瀏覽
父親節想大吃大喝,咁梗係揀放題黎食啦!爸爸仲要係食肉獸黎,火鍋放題就fit哂。牛一有會員會平$10,不過星期五、六、日同公眾假期要加$10,當打翻個和。星期日嘅晚市去到都要排一陣,不過20分鐘就入到座了,特別節日算係咁啦。我哋揀左美國牛個選項再加壽喜燒湯底,每位$178,咁呢個湯底就會每人俾隻日本雞蛋你,打勻後點牛肉黎食會令個肉食落口感更滑。我哋⼀坐底就scan QR code落左幾碟牛,之後就起翻身去自助bar拎啲配菜食。我打邊爐反而中意食菜,因為可以吸哂啲湯嘅精華。呢度都有好多款菜揀,生菜、娃娃菜、油麥菜、椰菜等等,全部都係吸湯嘅菜黎,啱哂我呀。另外仲有啲丸、菇、豆腐呢啲,基本嘅火鍋料都齊。除左火鍋料,仲要有和牛炒飯同日式咖哩可以拎,不過為左留肚打邊爐,我哋都冇攞到。翻到去見到枱面有個蝦滑,唔知係送錯定每枱都會有一份,因為正常睇佢menu係要收錢嘅,咁我哋都冇理咁多,照落落去滾,點知又出乎預期地好食喎。佢好彈牙,仲要中間啲鮮蝦肉一啲都唔少料,一粒粒紅色嘅蝦肉清晰可見。牛肉雖然切到薄一薄,都好有咬口,冇咩油脂,減少左嘅油膩感令我可以食多幾碟。有啲可惜嘅位係個湯底有啲咸,唔知係咪諗住之
翻到去見到枱面有個蝦滑,唔知係送錯定每枱都會有一份,因為正常睇佢menu係要收錢嘅,咁我哋都冇理咁多,照落落去滾,點知又出乎預期地好食喎。佢好彈牙,仲要中間啲鮮蝦肉一啲都唔少料,一粒粒紅色嘅蝦肉清晰可見。牛肉雖然切到薄一薄,都好有咬口,冇咩油脂,減少左嘅油膩感令我可以食多幾碟。有啲可惜嘅位係個湯底有啲咸,唔知係咪諗住之後加湯會沖淡啲味所以一開始整咸啲啦,但我哋一round過冇加過湯黎講就重口味左少少。
最後一定要食佢個雪糕,係乳酪味仲可以加唔同topping上去,淨係睇佢個樣咁色彩繽紛都開心,仲要個雪糕base真係好食。