紫粵軒

Tze Yuet Heen
餐廳: 紫粵軒
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-06-22 1052 瀏覽
自從有咗阿仔, 已經好耐冇一家人出街食飯, 今次父親節, 提早星期五搵間將軍澳比較高檔又未食過嘅餐廳試吓. 早幾日網上book 定位, 8點準時到即刻可以入座, 我哋五大一小, 安排了房間內2張枱, 成間房只有另外一家人亦係6位, 坐位舒服寬敞, 一D都唔迫. 預訂了片皮鴨2食, 另外叫了椒鹽豆腐, 咕嚕肉, 梅菜菜遠, 蝦球蟹肉伊麵. 由於分了兩張枱, 侍應主動問需唔需要食物分2枱上. 所以下面D相大部份係半份portion. 片皮鴨脆皮好正, 好特別係另外有配蜜糖, 想像唔到原來真係幾好味, 隻鴨一D都唔肥, 配料有勁多, 二食係鴨鬆生菜包, 好大碟, 生菜新鮮, 味道幾好. 咕嚕肉份量都幾多, 薄皮脆口, 不過佢冇用菠蘿應該係用咗蜜瓜. 梅菜菜遠, 屋企人話好味. 椒鹽豆腐好脆, 入面好滑, 好正, 係細份咗少少. 蝦球蟹肉伊麵, 蝦球大隻又爽口, 都有好多蟹肉, 滿意. 特別鐘意張bb椅, 木製的, 感覺乾淨, 阿b好難得可以坐定定. 用OpenRice book 位有7折, 好抵食, 服務亦好好.

蝦球蟹肉伊麵, 蝦球大隻又爽口, 都有好多蟹肉, 滿意.

片皮鴨  (半份)
鴨鬆生菜包  (全份)
咕嚕肉  (半份)
蝦球蟹肉伊麵  (半份)
椒鹽豆腐  (半份)

2021-06-18
慶祝紀念
父親節
咕嚕肉  (半份)
  • 片皮鴨
  • 咕嚕肉