2020-11-30 485 瀏覽
爸爸好鍾意食燒鵝,難得今晚有時間同佢食飯,我就提議不如去食燒鵝,其實之前都食過一次,就係覺得好味所以今晚又再去!!晚飯時間六點鐘左右去到,都已經有唔少人。坐低之後,即刻叫姐姐留一份下庄先,再睇睇餐牌,我再叫多個燒味飯,另外爸爸想試下脆麵,於是兩個人就叫咗三份首先主角出場,一係唔食要食就食下庄啦,一大隻燒鵝脾,爸爸食得好開心。入口香濃,肉質又嫰又厚,重要係燒鵝皮燒到又脆又香,啖啖肉汁,高分! 而我的燒味飯亦都係高質出品,叉燒肥瘦適中,肉質鬆軟,最重要係味道十分討好;而油雞亦都好嫩滑,肉味香濃,配埋薑蓉,成碟飯食哂!!之後就到蝦球脆脆麵,最令我欣賞的係脆麵同蝦球係分開上,咁樣脆麵就唔會因為蝦球而變腍,食到最好都依然係咁脆! 蝦球十分彈牙,大隻有啖啖嘅鮮味,加上有蛋花濃湯一齊食,兩個人真係清哂三碟! 爸爸仲話,下次再食!

爸爸仲話,下次再食!
2020-11-16