2018-12-31
每次行過旺角,都見到好景對面既肥姐排長龍😮😮 隨年月增長,條龍越黎越長,今日屎忽痕,係2018最後一day去跟住啲大陸團友排一排,獻出寶貴第一次🤭雖然排到轉咗三個灣,都講緊唔駛10 分鐘就排到加食物到手👏👏就算有大陸同志一齊排,整體運還好,無誅殺到隔離既涼茶舖😅😅原因好簡單,肥姐舖頭流水式做事,一早切好🔪 而你未排到已經問定你要乜,個份緊張,同TVB劇入面炸彈倒數到3秒一樣,半點都唔少😫😫由於未食過,都係叫份皇牌,有墨魚🦑,生腸🐷,火雞腎🦃,28蚊,領到食物後拿拿林宿去街邊角落食 (好似追龍take 野咁😅,鬼叫今日旺角特旺)先試雞腎,爽脆度10分,新鮮好咬口,夾埋芥末小辣👌 墨魚唔係我所愛,但佢都做到彈牙唔淋😮😮,但要配番啲豉油,最後生腸,灣灣曲曲既佢竟然完全唔似內臟類,直頭似咬緊牛根丸質地,味道都唔錯,但都係要睇個醬🤭🤭其實呢啲滷味嘢,一食刀功準備,二食醬汁烹調,肥姐係旺角咁多年刀功準依無用置疑,但醬汁我會話係一般,元朗既真鬼巴士出色一啲😁😁