2024-09-22 557 瀏覽
海港城OTE呢邊專做靚景高質餐廳,呢間餐廳裝修有格調,而且每枱之間有通透間隔分開,營造到私人空間之餘又不失空間感!最重要坐擁醉人靚海景,未食已經佔好高分數~專誠同屋企人嚟呢間中菜廳食片皮鴨,食完真心覺得唔錯~ 侍應耐心介紹客人根據鴨胸皮、鴨胸肉同鴨腿肉有不同食法。最有趣係配搭除有傳統甜麵醬、蔥絲同青瓜絲外,竟然仲有爆炸糖、藍莓醬、黃芥末同山楂條嘅配搭~感覺新穎又特別,而且每款伴料都份量十足,包保大家可以試勻每一款。另值得一提係薄餅皮透薄之餘好煙靭唔怕會整穿!黃扒魚肚以優質南瓜作湯底,細滑中帶有瓜香同甜味,魚肚又厚又大塊,愛養顏女士必點~~黃金蝦球滿滿咸蛋黃,金黃色份外吸引又咸香~~大蝦隻隻爽彈,鮮甜邪惡之選~~青梅小排骨酸甜味道夠平均,襯晒半肥瘦肉排減低油膩感,最讚係又脆又香嘅外層更覺惹味!全晚侍應都非常貼心有禮,喺咁優雅嘅環境底下同家人飯聚,開心又寫意~