2021-01-08 340 瀏覽
繼續二人限聚令,令到出街食飯少咗,買外賣多咗😶幾時先可以回復正常呢,所以今日一於簡簡單單食碗麵就算了!筲箕灣東大街出名多嘢食,王林記就係其中一間,以前就喜歡安利,但近年都喜歡食王林記。我每一次去王林記我都只係食片頭河或片頭撈粗,其實佢嘅切腩都好出色,但我對牛腩興趣不太大。雖然淨買魚蛋,片頭唔算好平,但真係一分錢一分貨,味道真係會唔同啲片頭撈粗麵$47片頭好爽口又彈牙,而且好香魚味,一點都唔似出面街市買嘅魚蛋咁,豉油皇撈麵其實係重點之一,豉油撈得好均勻,因為我比較喜歡粗麵,好有質感,麵質又唔會太淋又唔會太硬,煮得剛剛好,又唔會太多汁,另外會跟一碗湯,如果覺得乾身可以添少少湯自己撈下

片頭撈粗麵$47
片頭撈粗