2024-07-28
好耐冇打邊爐,今日夜晚嚟到將軍澳又忍唔住去食😆都係叫返澳洲極上和牛set,覺得最抵食🙂↕️湯底平時食開麻辣鍋,今次就試吓佢哋最經典嘅牛大人紅燒牛骨鍋,飲落係好香牛骨味,微辣味道濃郁🌶️呢個set係包所有肉任嗌,包括牛肉、雞肉、豬肉,當中嘅牛肉有澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF黑牛、安格斯牛小排、封門柳等等,而我自己最鍾意嘅就係安格斯牛小排同埋M5和牛,食落牛味濃郁軟腍,入口即溶,真係幾高質,另外每位仲附送澳洲M9和牛牛丸兩粒~台式小食都有好多款,鹽酥雞、脆薯、鬼馬油條等等,仲有水餃、蛋餃、墨魚漿可以揀,自助區有多款醬料自己調製,另外仲有丸類、蔬菜同埋飲品,想食嘅幾乎都有齊😋好鍾意佢哋嘅台式小食,種類好多,食完好似係返咗台灣咁🤤最後當然唔少得甜品,近排佢哋嘅雪糕變咗任食,仲多咗Dryers唔同款嘅雪糕,推介開心果甜筒,另外當然仲有經典嘅Movenpick🍦我最後食咗三杯雪糕,食完真係非常滿足🤰🏼