2024-01-12 377 瀏覽
久唔久就想去任食-放肆下,今晚就去左#牛大人 開餐,佢唔只得牛食,還有雞、羊、豬肉同海鮮添,還有多款不同類型的小食、熟食提供,啱哂咩都要食下嘅我啦。環境乾淨坐位闊落,套餐選了澳洲極上和牛,湯底選左阿嬤養生濃湯鍋。點完餐後就到自助吧,取些丸類、小食、蔬菜、飲品同埋醬汁。自肋吧有好多不同種類的丸類,我就喜歡吃芋泥貢丸,健康新鮮的蔬菜同菇類。手機點餐內還有酸梅湯、烏梅汁,另外like 社交平台, 每人仲有杯鴨屎香檸檬茶添,真係爽極了。湯底很快便送到, 湯底藥材好足料,滾起就聞到香味。另外每位會贈送2粒~澳洲M9和牛牛丸, 牛味香濃, 咬落爆汁,又幾好味喎。肉🥩上場啦,有澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、美國 Prime 極級肩里肌,肉質肥瘦適中,色澤鮮明,肉質柔軟可口,就算滾耐左都唔會硬,其他的肉類如羊同埋豬肉,亦很好好吃,食完即刻re-order😛。配料很多是由台灣直送, 如瓜仔雞水餃🥟、乳酪蛋腸、蟹籽墨汁醬、干貝鮮魚漿、水蓮、水魷魚、台式蝦餃、香草雞肉丸、士林豬血糕等等,老友則愛吃私房鴨血同牛媽秘製滷大腸。食到好飽都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我則要左燒仙草,

食到好飽都要食嘅甜品,老友要了雪糕,我則要左燒仙草,極多配料亦唔會過甜,食完就滿足晒🥰。

店員服務都好貼心,上菜速度快同主動收拾碗碟,故我都要再耐唔耐又黎的😁。
2024-01-09