2023-11-06 580 瀏覽
今日係平日,專登同太后行下圍方,但果到食嘢太貴,于是行過屋邨果邊搵食,我地見到喱間小店,專賣牛扒,見價錢合理,就入去。我地叫左一份溫泉蛋牛小排定食,附帶洋蔥薯仔牛腩碎湯。而我太后則點左一份芝味牛肉碎多士,另外加左一份帶子煙肉卷小食。飲品方面,叫左一杯熱泡沫咖啡同一杯特色花生烏龍茶奶茶。先講下份溫泉蛋牛小排定食。牛小排經過適中烹調,保持了嫩滑多汁口感,而溫泉蛋濃郁口味為整道菜品增添左豐富層次。同時,搭配既洋蔥薯仔牛腩碎湯都好美味,牛腩軟嫩!芝味牛肉碎多士係職員介紹,牛肉碎保持左肉質鮮嫩,多士酥脆同芝士醬混合得岩岩好。帶子煙肉卷小食正正常常。帶子鮮甜,可以一試。飲品方面,熱泡沫咖啡同特色花生烏龍茶奶茶都非常出色!熱泡沫咖啡擁有濃郁咖啡香氣同柔滑泡沫,帶來一種濃厚咖啡風味。特色花生烏龍茶奶茶則融合了花生香甜和烏龍茶清新,為口渴既我帶來一份獨特味覺享受!

帶子煙肉卷小食正正常常。帶子鮮甜,可以一試。