2017-10-03
趁假期又有時間出去飲飲食食,當然要搵D有質素美食慰勞一下自己咁辛苦工作回報,今期行開銅鑼灣又俾我見到有我至我食物牛肉,而且仲係任點任食啱晒我地呢D食肉獸,仲未講食乜佢就係火鍋,而火鍋店位於希慎廣場14樓去到門口見到招牌就會知呢道專食牛,除咗牛肉仲有其他肉類款式俾你選擇,而且都有幾款套餐價錢俾你揀,咁當然價錢越貴就可以食到更多口味,為咗奬勵自己當然會點最貴呢款極上澳洲和牛+海鮮放題,係餐單上以有13款不同種類食物仲可以無限添加,又可以係自助區揀選其他食物,而湯底係波士頓龍蝦頭配豬骨湯,湯底夠晒鮮甜,係得呢個套餐才有呢個湯底送湯底揀咗就到配料,我當然先點咗我最鐘意嘅食物牛肉,而且牛肉都有4款口味選擇,分別有極上澳洲和牛,嚴選澳洲和牛,美國極上牛小排,嚴選美國牛肩肉,而且肉質脂肪平均各有不同,食落都會有D比較,我個人就較喜歡澳洲兩款牛,肉質嫩滑肥美油脂濃,食落啖啖肉之餘越食越滋味,仲可以encall一番除咗牛肉外,海鮮同刺身必定要點,先來嚴選大海蝦,海蝦大隻肉質爽口鮮甜,日本帆立貝爽口又彈牙,日本廣島蠔鮮嫩滑溜,紐西蘭青口肉質夠鮮,加拿大翡翠螺爽滑,最後梗有挪威三文魚刺身肉質肥美又厚切,又估
去到門口見到招牌就會知呢道專食牛,除咗牛肉仲有其他肉類款式俾你選擇,而且都有幾款套餐價錢俾你揀,咁當然價錢越貴就可以食到更多口味,為咗奬勵自己當然會點最貴呢款極上澳洲和牛+海鮮放題,係餐單上以有13款不同種類食物仲可以無限添加,又可以係自助區揀選其他食物,而湯底係波士頓龍蝦頭配豬骨湯,湯底夠晒鮮甜,係得呢個套餐才有呢個湯底送 湯底揀咗就到配料,我當然先點咗我最鐘意嘅食物牛肉,而且牛肉都有4款口味選擇,分別有極上澳洲和牛,嚴選澳洲和牛,美國極上牛小排,嚴選美國牛肩肉,而且肉質脂肪平均各有不同,食落都會有D比較,我個人就較喜歡澳洲兩款牛,肉質嫩滑肥美油脂濃,食落啖啖肉之餘越食越滋味,仲可以encall一番
除咗牛肉外,海鮮同刺身必定要點,先來嚴選大海蝦,海蝦大隻肉質爽口鮮甜,日本帆立貝爽口又彈牙,日本廣島蠔鮮嫩滑溜,紐西蘭青口肉質夠鮮,加拿大翡翠螺爽滑,最後梗有挪威三文魚刺身肉質肥美又厚切,又估到食到咁新鮮海產
食咗一輪美食又要出去自助區覓身一下,有熟食小吃,沙律BAR,甜品,當然唔小得丸類同時令蔬菜等
我就會留番個肚,食我至愛甜品咁就已經好滿足,是日晚又享受咗一餐美味豐富火鍋