同朋友生日食生日飯,佢話想食牛扒,我即刻諗起何文田梭椏道呢間Top Blade Steak Lab ,之前朋友帶我去食過,呢度嘅牛扒做得非常唔錯,而且order咗任何一個扒餐後,薯條🍟係可以不停refill任食架,呢度真係岩晒牛扒控同薯條迷😋。餐廳主打食 Flat Iron Steak,原來Flat Iron係牛嘅博頭位置,係隻牛第二最諗嫩嘅位置,用人手切割根膜就成為Flat Iron Steak 🥩 用黎做燒烤最為美味,唔係度度有得食架😋。餐廳除左牛扒外,仲有西班牙栗飼豬同漢堡🍔選擇,加$48仲可以有埋餐湯🥣同沙律🍹。最重要再提📢📢呢度嘅薯條🍟係可以不停refill,薯條外層炸得脆脆,入邊好粉好有薯味,仲有☝🏼薯條加入左白松露鹽,非常可口,會不停一條接一條咁追住食😋😋餐湯、沙律🥗蕃茄湯夠熱,好濃郁嘅茄味。沙律菜好新鮮,最鍾意係有好多藜麥,除咗增加口感外仲好有益。Herbly Flat Iron Steak - (medium)上枱已經切好一件件,肉質諗滑juicy,好有牛味,伴碟嘅燒蒜頭🧄亦好出色,食落好粉帶小小糯性,燒過嘅蒜頭冇咗果種刺辣味但仍保留濃郁蒜香味同甜味👍🏻。Black

可以不停refill嘅薯條🍟

餐湯、沙律🥗
加$48  有餐湯、沙律

Herbly  Flat  Iron  Steak

Black Jack Flat Iron -(medium)牛扒肉質比Herbly果塊更加諗滑juicy,燒烤味同牛味更加強烈😋 蘸埋用黑咖啡做成嘅燒烤醬汁,好match,配埋蜜桃嘅果甜味,另口味更加有層次😋。
Black  Jack  Flat  Steak
Dirty Lemon  Tea  &  Virgin  Mojito

可以不停refill嘅薯條🍟
加$48  有餐湯、沙律