2021-04-25
除咗銅鑼灣,原來灣仔都開左間牛極,係皇后大道東。晚飯時間經過又黎試吓先。同其他分店一樣,米飯,湯,沙律,水都係自助任食。肉汁有三款,分別係自家製燒肉汁,蒜蓉同辛味芥末燒汁。水係檸檬水。飯我就冇食,旁邊有d芝麻粒俾你自己落。湯係日式牛肉湯,其實有d似羅宋湯,不過完全唔辣,仲俾我揾到少少牛肉片同蘿蔔片。沙律菜係梛菜,有胡麻同柚子沙拉汁自己落,d菜都好新鮮,落胡麻醬冇得頂。我一人食左四大碗!牛肩扒 180g $80我叫左最平既牛肩扒 180g。上枱既時候塊扒外面全熟,入面就未,要自己係塊熱石板上加熱。塊扒都幾厚,我鍾意佢唔肥好瘦但係又唔韌。塊熱石板好勁,要快手切黎食,如果唔係會太熟,都食得好趕下。塊扒上面已經加左少少黑椒粒同三塊蒜片,點燒汁食好味,如果唔係會太乾。呢個價錢有熱辣扒食都抵玩嘅。圍裙都係自助自己攞,一定要攞,因為d汁彈到周圍都係。呢間分店裝修新凈,冷氣足夠,都食得舒服嘅。好彩我早過高峰期到,如果唔係都幾多人。
同其他分店一樣,米飯,湯,沙律,水都係自助任食。
飯我就冇食,旁邊有d芝麻粒俾你自己落。
牛肩扒 180g
牛肩扒 180g $80
牛肩扒 180g
圍裙都係自助自己攞,一定要攞,因為d汁彈到周圍都係。